Hvordan Bliver Man Maler?

09. February 2021 • Maling
Billede: Pixabay

Selvom maler ikke er en beskyttet titel, så vil langt de fleste foretrække at hyre en maler, der har den 4,5 årige uddannelse og dermed et svendebrev. Dette er på mange måder en garanti for, at maleren har de fornødne kompetencer og uddannelse for at udføre et godt stykke arbejde.

Hvordan bliver man maler? For at blive maler, så skal man først og fremmest have en 9. Klasses afgangseksamen. Herefter skal man gennemføre den 4,5 årige erhvervsuddannelse som bygningsmaler. Denne uddannelse kan tages over stort set hele landet, hvor man både er i praktik og selvfølgelig skoleophold. Uddannelsen slutter med en svendeopgave, der udløser et svendebrev.

En malers opgaver vil primært være at male alt fra murværk, træ og beton til metal, både indenfor og udenfor i alle slags bygninger. Udover selve malerarbejdet, så er maleren også ansvarlig for afdækning og klargøring inden, samt reparation af huller og genetablering af skader på væggen.

Nogle malere går også ind i en mere rådgivende rolle om farver, udstyr og typer af maling, eksempelvis i en butik. Andre vælger også at beskæftige sig med produktion og salg af maling.

Mange malere vælger at blive selvstændige, omend de fleste dog er ansat i et traditionelt malerfirma eller hos en større entrepenør.

Hvornår er det bedst at male træværk?

22. September 2021 • Maling
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvor må man male graffiti? Få svaret her

28. June 2021 • Maling
Billede: Pexels.com
Læs Resten